Julreportage


(Foto: Anna Evenius, arr: Charlotte Wallin)

Hoppas ni har haft en härlig julhelg. Själv har jag ägnat mig åt att se hur mycket exakt man kan gå upp i vikt om man ligger i soffan och äter massvis med choklad och mängder av laxmackor. ;-) Nåväl, det ska bort snart igen. Har ju faktiskt börjat träna. Det är stort.

När jag inte har legat i soffan, har jag varit ute på jobb med duktiga Hemmarikets Charlotte. Vi fick nöjet att fotografera ett vackert julhem hemma hos Lina med familj. Lina har bloggen och nätbutiken C´est la vie. Tack Lina, för att vi fick komma hem till er!

Tanken är att reportaget skall komma in i något magasin till nästa jul. Man måste ju ha lite framförhållning i denna bransch.

Nu fortsätter vi leta fler hem att skriva om. Hör av dig om du vill att vi kommer och gör reportage!

* * *

Amazing


(Foto: Anna Evenius)

Vilken skönhet. Jag häpnar, blir hänförd och förförd. Här står hon och ståtar i all sin prakt, bland allt det vita.
Jag vet inte vad det är med mig. Är otäckt lugn. Har nog aldrig varit så ostressad inför julen i hela mitt vuxna liv.
Går bara omkring och myser. Tänder ljus mitt på dagen. Slår in en klapp. Lyssnar på musik.

Till er som är stressade, får jag bjuda på lite skönsång? Höj volymen och njut!* * *

God Jul och Gott Nytt År!


(Foto: Anna Evenius)

Det var verkligen nära att det inte blev något julkort gjort (trots goda intentioner och idéer). Ibland måste man bara släppa alla planer man hade (jag skulle hyra kläder på svt rekvisita och sen skulle vi stå och dramatisera någon trolsk scen framför en grå bakgrundsfond). Kill your darlings (förkortas KYD) säger jag bara. Om nåt ska bli gjort, så gör det enkelt.

Jag använde mig av en bild på sönerna jag plåtat tidigare i år, samt en bild på en julkula från förra vintern. Allt gjordes väldigt snabbt och förmodligen inte på det mest perfekta sättet. Men jag blev nöjd. Det blir ett bra julkort.

I tid fick jag iväg dem också. Har väl aldrig hänt att jag skickat julkort före det magiska datumet 16 dec. Men nu.

Nu hände det.

Självklart vill jag att alla  ni som läser här ska få ett kort. Hoppas ni nöjer er med detta elektroniska?

Så jag säger, till er alla, från oss alla...

En Riktigt God Jul Och Ett Gott Nytt År!

* * *

Nu, som jag säger på FACEBOOK, ställer jag hjulet för dörren och frestar Jansson.Julmys


(Foto: Anna Evenius)

Ahh.... Det doftar jul i vår hus. Både från allt granris jag släpat in och från hyacinten som nu står i full blom. Med snart en vecka kvar till julafton är det dags att köpa julgran. Julmaten måste ju också fixas och ikväll ska jag grava lax, min absoluta favorit på julbordet.

Vi har ännu inte gjort något julgodis men det hinner vi väl med, hoppas jag. Vi ska bara göra knäck och sådana där vita kokosbollar, ni vet. Så lätt! Och så gott.

Det blir en lugn jul med bara vi fyra här hemma tillsammans med min mamma. Så skönt. God mat, massa godis, mys i soffan, och kanske spela något bordsspel...

En sak som är säker: På juldagen sitter jag i fåtöljen framför kakelugnen och njuter av en smörgås med gravad lax och en kall öl. Inget kan rubba den traditionen ;-) Sedan skulle jag vilja gå på bio i mellandagarna. Vore mysigt.

Hur ser er jul ut?

* * *

Lite rött

(Foto: Anna Evenius)

Några röda inslag blir det allt denna jul. Även om jag tycker det är skönast med vitt och grönt. Esters fåtölj har fått ett härligt rödvitrandigt överkast. Det är blommigt på andra sidan och det användes i min myshörna på verandan i somras.

Sedan är det lyktor som gäller. Till det, kanske en trudelutt på pianot, låt säga Gläns över sjö och strand? Eller vad säger du William? Julen är räddad.

* * *

Jag har ju inte visat...


(Foto: Anna Evenius)

...min fina komatta för er. Jag har länge varit sugen på att skaffa en och i var och varannan inredningstidning ser man ju varianter på denna. Ett tag undrade jag om det kanske inte var trendigt längre eftersom "alla" nu har en. Men så kom jag på, jag är ju inte särskilt trendig. :-) Jag gillar ju att blanda vitt och brett. Apropå vitt, ser ni att jag nu målat om väggen som tidigare var porter (mörkbrun)? En sådan lättnad. Visst var det lite spännande med en mörk fondvägg, men ack vad skönt det är med vitt! Här på den väggen skulle man kunna hänga någon iögonfallande målning med klara färger. Eller hur, Pethra och Charlotte? :-) (Mina idoler)

Jag känner mig fri! Tänk vad kul jag nu kan ha med färgstarka detaljer istället.
Just nu är det lite rött här och där (syns ej på denna bild), för att få en lite mer julig känsla.

Anyway.

Vad är det för datum idag förresten? Va? Va? Vem har namnsdag? Va? Va?

Mm...Hela dagen faktiskt.

* * *

(PS. Ser ni katten som ligger på komattan? Inte jag heller. Man får numera känna sig fram, för att inte snubbla över
henne)

*Edit: För er som för ert liv inte kan se någon katt:  Det finns ingen katt på mattan.... Men det KUNDE ha funnits en. ;-)

RSS 2.0