Skön oskärpa

ljuslyktor2
(Foto: Anna Evenius)

Jag har precis fått hem ett nytt objektiv som jag beställt!  Det heter Canon EF 50 /1,4 USM och den största anledningen till att jag införskaffat det, är att jag behöver ett mycket ljusstarkt (största bländaröppning är 1,4) objektiv när jag exempelvis fotograferar brudpar i kyrkan. Där är det ju sällan särskilt ljust.

Men tänk också vilken skön oskärpa man får bakom (och framför) motivet när man har tillgång till detta korta skärpedjup! Måste ju vara exemplariskt när man fotograferar barn, eftersom man då får den eftersträvade oskärpan bakom och samtidigt antagligen får fram en hyfsad slutartid, vilket man kan behöva då barn har en tendens att röra sig mycket. :-)

Åh, vad kul det här ska bli! Nu känner jag mig jättepeppad!

Hoppas ni får en alldeles fantastisk mysfredag!

På bilden står mina tre älsklingsljushållare från Cosas.


* * *

Gammalt möter nytt

image51
(Foto: Anna Evenius)

I mars öppnar Antikmässan i Älvsjö. Tänkte ta och besöka den (förhoppningsvis tillsammans med en av mina vänner här i bloggvärlden) och ta del av inspirationsutställningar, som tydligen mycket ska handla om hållbarhetstänkande, återanvändande och att våga blanda nytt och nött.

Känns lite som om det skulle kunna tilltala mig, för när jag ser mig omkring här hemma, är det en mix av både det ena och det andra. Som om jag inte riktigt vet vilken sida jag ska välja. Modernt eller gammalt? Med åren har jag dock börjat närma mig den äldre stilen och drömmer mig bort till ett hus från början av  förra sekelskiftet och om vi ska flytta någongång kommer jag nog leta efter något vackert hus med punchveranda.

Nåväl, till dess antar jag att blandningen vi har nu får symbolisera sökandet efter det optimala boendet.

Ett exempel på blandning är stolen på bilden *pekar uppåt*. Den stolen är rätt gammal, gissar nyrokoko (men jag kan vara ute och cykla, förstås). För några år sedan (säkert ett helt gäng) tog jag en sväng till TIOGRUPPEN och tänkte att jag minsann skulle vara modig och välja något av deras fantastiska grafiska tyger som jag var helt såld på då, för ett gäng år sedan. Men alltså, när man står i den butiken, ramlar man nästan omkull av yrsel. Så mycket att välja på för en velig tjej som jag!

Det slutade med att jag valde det minst utstickande mönstret i affären. Vilket är rätt skönt, faktiskt. Så här i efterhand.

Hoppas ni får en tokbra helg!

* * *

Tisdagstema - Längtan

image49
(Foto: Anna Evenius)

JA! Jag hann! Aldrig tidigare har jag hunnit med att vara med på tisdagstemat!
Nu är det ju längtan som gäller. Och vad är det vi längtar till allra mest just nu? Jag gör det i allafall. Jo, att knoppar ska brista och vårens ljusgröna färgnyanser ska omfamna oss. :-)

* * *

Blue Monday

image48
(Foto: Anna Evenius)

Ibland har man blå dagar, det är bara att konstatera. Även om solen skiner idag, fåglarna kvittrar och att jag faktiskt såg nåt som liknar krokusblad i rabatten är jag allt lite blå i sinnet.

Men det vill jag egentligen inte betunga er med, ni alla snälla, som skriver glada kommentarer och värmer mitt hjärta.

Vem vet, det kanske blir en grön dag imorgon. Eller en brandgul? Fast jag skulle nöja mig med en pudrig pastellfärgad dag.

En sak är säker, jag behöver muntras upp! Och då är jag glad att ha hittat TreflickorChristina som ny bloggare på Tara!

* * *

Familjeporträtt

image47
(Foto: Anna Evenius)

Familjer kommer hem till mig, ja, till vårt vardagsrum då, för att bli förevigade på bild. Då flyttar jag på alla möbler och rullar ut en grå pappersfond över hela golvet och vips! så är det en fotostudio. ;-)

Det är kul. Men jag ser fram emot dagsljuset och vårvärmen så att jag kan ta med mig modellerna ut och fotografera dem på någon vacker plats. Kanske ute i Skärgården?

Ha en skön lördagskväll!

* * *

Lite sent men...

image46
(Foto: Anna Evenius)

* * *
 

Turkos

image44

(Foto: Anna Evenius, arr: Anna Mård) Ser fler bilder här!

Här sitter jag och slänger upp gamla bilder. Vad är det för sätt?! Kan man undra...
Men solen skiner ju! Då kan bli lite uppskruvad. Och leta upp färgklickar i arkivet. Turkos... Tror jag ska försöka införa lite mer turkosa inslag i vardagsrummet. Passar bra ihop med mörkbrunt.

Fredag är det ju också. Himla nice. Jag ska snart ta mig en promenad med Ester och sno åt mig några solstrålar.

I helgen väntar först ett besök på IKEA och på söndag en photosession då en familj med fyra barn kommer hit. Ska bli kul!

Vad ska ni göra i helgen?

* * *

Påminnelse

image40
(Foto: Anna Evenius)

Fult. Fult. Fult. Det är vad jag tänker när jag tittar ut genom oputsade (dessutom) fönster. Grått och mulet och med alla (Ja, alla) löv kvar på marken från i höstas. Påminn mig i oktober att ta fram lövblåsar´n, trots att jag mest av allt vill krypa upp i soffan och tända ljus. Lova!
För det hade jag verkligen velat ha gjort, nu när jag ser allt som aldrig kommer gömmas av snö. Men det är lätt att vara efterklok. Man kan ju lugnt säga att vi har att göra när våren kommer.

Slänger därför upp en bild jag tycker om att titta på. Vissa av er känner kanske igen den, för den plåtades förra våren i samarbete med Anna Mård för ett jobb till DN Bostad.


Gurka

image38
(Foto: Anna Evenius)

Nu gäller det att hålla hårt i pengarna, tänkte jag först skriva, när jag kom på att jag inte har några. Att hålla i alltså. Nej, istället måste jag verkligen se till att få några välbetalda fotouppdrag.

Annars får jag helt enkelt leva på vatten och bröd fram till resan.
Och på gurka.

Eller ska man ha gurka på ögonen? Så var det ja...

* * *

Grön, vit och röd

image37
(Foto: Anna Evenius)

... är ju färgerna i Italiens flagga, liksom tulpanerna hemma hos mig, där vi satt fem glada tjejer och planerade vår mysiga vingårdsresa. En italiensk lunch, med tips från snälla Anette från Vi bygger husbloggen, (TACK!) avnjöts innan vi satte oss ner i soffan och surfade runt bland slott och gårdar.
Det vi åt var en pastasallad bestående av grön och vit färsk pasta, citron-och vitlöksmarinerad kyckling, prosciutto, soltorkade tomater, körsbärstomater, gurka, oliver, basilika, rucolasallad, parmesanost, olivolja... Till det en sås gjord på olivolja, vitvinsvinäger, maizenaredning, grädde och citronpeppar! Ställde också fram ett gäng Grissini att knapra på. Det blev riktigt lyckat och jag är rätt nöjd med min insats i köket för en gångs skull. :-)

Tack också till Nilla och Malin som kom med fina tips! Det funkar så bra tycker jag, när man kört fast, att få tips från andra, för att trigga igång igen.

Vi bokar flygbiljetterna ikväll, boendet är inte riktigt bekräftat, men vi har sett ut ett gudomligt ställe som vi nu håller tummarna för att det ska bli "vårt" under 3-4 dagar. Berättar mer om det när och om vi får komma dit.

Ha en skön och snöig söndageftermiddag!

* * *

RSS 2.0