Skön oskärpa

ljuslyktor2
(Foto: Anna Evenius)

Jag har precis fått hem ett nytt objektiv som jag beställt!  Det heter Canon EF 50 /1,4 USM och den största anledningen till att jag införskaffat det, är att jag behöver ett mycket ljusstarkt (största bländaröppning är 1,4) objektiv när jag exempelvis fotograferar brudpar i kyrkan. Där är det ju sällan särskilt ljust.

Men tänk också vilken skön oskärpa man får bakom (och framför) motivet när man har tillgång till detta korta skärpedjup! Måste ju vara exemplariskt när man fotograferar barn, eftersom man då får den eftersträvade oskärpan bakom och samtidigt antagligen får fram en hyfsad slutartid, vilket man kan behöva då barn har en tendens att röra sig mycket. :-)

Åh, vad kul det här ska bli! Nu känner jag mig jättepeppad!

Hoppas ni får en alldeles fantastisk mysfredag!

På bilden står mina tre älsklingsljushållare från Cosas.


* * *

Kommentarer
Postat av: Johanna

Fin bild! Kul med ett nytt objektiv! Trevlig helg!

2008-02-29 @ 16:05:40
URL: http://inredning.webblogg.se
Postat av: Anneli

Och jag har just köpt ny kamera! Min gamla trotjänare lade sig ner och dog igår.....men jag är redan kär i min nya lite kraftfullare och kompakta Nikon D60!
Fast det är ju rena amaörkameran om man jämför med dina värstingprylar :)
Fin bild och fina ljuslyktor ;)
Trevlig helg vännen!

2008-02-29 @ 17:23:59
URL: http://flitigamyran.blogg.se
Postat av: Anna

Johanna: Ja, ska bli jättekul och plåta porträtt med det här, men även annat såklart. Trevlig helg du med! :-)

Anneli: Grattis till nya kameran! Vet du, jag var helt galen i Nikon förr i tiden. Men nu är det Canon som gäller för mig.

Eller hur, fina ljuslyktor! :-) Trevlig helg!

2008-03-01 @ 10:05:12
URL: http://annaeveniusfotograf.blogg.se
Postat av: Sara

Vilken underbar blogg du har. Jag har lagt till dej favoriter! Vad använder du för kamera när du fotar ? Vi köpte nyligen en Canon EOS D400. Har du tips på något bra makro objektiv till den ?

2008-03-02 @ 18:42:00
URL: http://www.medennypasalt.blogspot.com
Postat av: Anna

Sara: Hej, vad kul! Jag använder en Canon 5D och har faktiskt ännu inte skaffat mig ett macroobjektiv, men det står på önskelistan. Har kollat lite vad som finns, och ett Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM verkar ju vara ett himla bra objektiv. Men rätt så dyrt. Finns ju Tamron och Sigma också som är lite billigare. Titta på fotosidan.se under recensioner så kan du kanske hitta nåt som passar. Eller på Scandinavian Photo. Lycka till!

2008-03-02 @ 21:47:51
URL: http://annaeveniusfotograf.blogg.se
Postat av: Lina

Oj så avis jag blir nu!! Det är exakt ditt objektiv jag går omkring och suktar efter... massor mycket! Ska bli kul att höra vad du tycker om det, om det kanske blir svårt för mig att inte investera...:)

Kram på dig!

2008-03-02 @ 22:44:51
URL: http://kitchenbloom.blogg.se
Postat av: Magdalena

Nämen Hej och va kul att du hittade till min blogg, för lustigt nog var nog din blogg en av dom första jag var inne på när jag började blogga i somras, festligt! :)Har ju däremot inte skrivit något, usch jag får alltid sådan ångest över det, man har ju så lite tid och för många bloggar där ute *skratt* Har alltid gillat dina bilder, själv är jag en glad amatörfotograf men då kanske man kan få lite bra tips om vilken proffskamera man ska investera i sen som tar bra närbilder, när förhoppningsvis butiken kanske går runt. Tror nog att den kamera jag har nu är inne på sista versen snart, den skramlar! ve och fasa, tror det bokstavligen är en skruv lös i den så det är nog bara en tidsfråga...
Nä nu är det sent, men vi "syns" igen i blogg-å-sfären. Ha det gott!

Vänliga hälsningar
Magdalena :)

2008-03-03 @ 00:04:16
URL: http://www.magdalenashem.blogspot.com
Postat av: Sara

Anna, tack för tipset angående objektivet. Det verkar ju väldigt bra. Frågan är om det ligger i vår prisklass eller om vi får sikta in oss på något lite billigare. Ditt nya objektiv verkar underbart! Lycka till med allting!

2008-03-03 @ 07:31:50
URL: http://www.medennypasalt.blogspot.com
Postat av: Anna

Lina: Objektivet testas för fullt nu! Idag har jag fotograferat barn i lekmiljö och provade inte den största bländaren, men dock 2,8 och jag säger bara, man har inte mycket skärpedjup att leka med, men om man lyckas pricka rätt (att få skärpa på rätt ställe, typ i ögonen), så blir bilderna helt underbara! Blir mer och mer förälskad :-).

2008-03-03 @ 21:02:38
URL: http://annaeveniusfotograf.blogg.se
Postat av: Anna

Magdalena: Hihi, hej! :-) Sen i somras alltså? Tja, jag ska väl erkänna att jag då och då varit inne och kikat hos dig utan att lämna något avtryck. Ska bli ändring på det! Fast du får lova att inte fresta FÖR mycket med din sakerna i din nya butik.
;-)
Kamera ja, beror på om du gillar Nikon eller Canon? Eller nåt annat märke kanske? Finns ju otroligt bra digitala systemkameror för inte så jättedyra pengar på marknaden. Nära kan man gå och snyggt som bara den blir det.

Lycka till med butiken! Vi syns!

Sara: Så lite så. Ja, som sagt det finns ju billigare. Du kanske kan få nåt bra tips från någon som redan skaffat ett makroobjektiv? Lycka till själv!

2008-03-03 @ 22:09:50
URL: http://annaeveniusfotograf.blogg.se
Postat av: Fru A

Åhh, vad kul med ett nytt objektiv - jag har några stycken på önskelistan jag med *s*

2008-03-04 @ 18:22:00
URL: http://barnavnorrland.blogspot.com
Postat av: Magdalena

Så nu har jag länkat till dig oxå :)
Så får vi fortsätta prata kameror en annan gång ;) Och tack för lyckönskningen, kan behövas, pirrigt och stressigt värre!
Had det gott!

//Magdalena

2008-03-05 @ 01:01:32
URL: http://magdalenashem.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0