Pecorino och päron - rekommenderas!

(Foto: Anna Evenius)
Har ni provat det någongång? Pecorino är en lagrad fårost från Italien. Den finns i olika sorters hårdhet. Det är den mjukare sorten man ska försöka få tag på, om man frågar mig. Den hårda kan man köpa om man ska riva ost över någon italiensk maträtt.
Den mjukare skär man i mindre munsbitar och serverar tillsammans med päron, valnötter och ett gott italienskt rött vin.
Jag köpte såklart en rejäl bit med mig hem från Italien och kommer säkerligen göra det varje gång jag besöker detta underbara land.
Idag är det fredag och vädret är härligt soligt. Senare i eftermiddag kommer en stor lastbil med det jag varit på jakt efter ett tag nu. Jag har gjort ett FYND och det är Williams stora överraskning! :-)
Bilder kommer så klart!
* * *
Aldrig testat - men din bild gör hela konceptet mycket frestande! Trevlig helg!
Så gott det verkar! Har aldrig testat men din förklaring gör att det vattnas i munnen :)
Spännande med ditt fynd!
kram.
Vilken fint komponerad bild! Själv hoppar jag över vinet men tar gärna päronen tillsammans med någon god ost :D
Sitter här och är lite småhungrig faktiskt... ostar är nog min passion tror jag... men jag tycker nog att den god chutney eller marmelad slår frukt jag!
Så fantastsikt förförande bild.. den tackar jag för
Cavan ska jag lägga på kylning NU!!!
Kram o trevlig helg!..lastbil... oj oj..
spännane.. kul du får hjälp med verandan.. perfekt mer lite inpu så där!
A-C
Mmm... låter jättegott. Vet inte om gravida får äta peccorino (pastoriserad mjölk?).
Åh gud tack för tipset! Pecorino är en av mina favoriter bland ostar men detta har jag aldrig testat med päron!! Jag brukar göra en chutney med fikon och valnötter, supergott!
Kram Karin