Skira slöjor och brända magar


(Foto: Anna Evenius)

*Pust* Vilken hetta! Lite skillnad mot förra sommaren.

Jag låg på stranden igår med sönerna. Självklart smorde jag in oss med solskyddskräm först. 

Mannen låg på stranden i förrgår. Som vanligt tyckte han inte att han behövde smörja in sig.

Mannen är röd om magen idag och har ont.

Jag har en lätt solbränna och några fler fräknar och har inte ont.

Nu väntar vi bara på att hans onda skinn ska läka så vi kan göra några utflykter.

*väntar*

*väntar*

*väntar*

* * *

Vad fint det är med slöjor, tycker jag. Kan det vara från bröllopsfotograferingar jag blivit inspirerad av att inreda med skira, vita gardiner?

Oas


(Foto: Anna Evenius)

Måste bara visa min absoluta favoritplats denna sommar. Det är där under sänghimlen (Indiska) i den sköna stolen, med en god bok.
Verandan är äntligen färdig (så när som på några små detaljer) och vi kan nu äta våra middagar ute även om det regnar. Som jag har längtat! Det är kortsidan av huset som fått en uteplats med tak. Jag har drömt om att få inreda med mycket vitt och redan i vintras köpte jag flera paket med skira, vita och färdigsydda gardinlängder på IKEA. Kostar endast 39 kr (tror jag) för ett tvåpack.

Så nu hänger det fladdrande, svävande vita "väggar" som bildar ett mycket behagligt rum i rummet. I taket har jag hängt upp våder av sån där billig väv som man lägger på rabatten ni vet. Det var Charlotte som tipsade om det och sedan fick jag även se Ernst göra på detta sätt i ett program. Man känner sig som inbäddad av mjuka täcken...

Jag har också tänkt mig att de övriga färgerna i detta uterum ska gå i rött och blått. "Tyvärr" är huset gult så jag tror att jag nog ska hänga upp nåt  slags tyg längs med väggen vid tillfälle. Kanske inte denna sommar. Nu vill jag bara ta det lugnt och mysa.

Ska visa mer av verandan vid tillfälle, det här ju bara halva.

Ha en skön dag!

* * *

Piano och party


(Foto: Anna Evenius)

Såja, nu har yngste sonen fyllt tio och hans stora överraskning blivit hemlevererad. Jag har ju en tid nu varit på jakt efter ett piano, helst ett vitt, och letat på Blocket vareviga dag. Så plötsligt dök det upp, detta fantastiskt fina piano! Ett riktigt fynd! :-)

Så nu spelas Für Elise och My Heart Will Go On (Titanic) nästan dagligen och min själ blir lugn. Jag tror bestämt att just pianoljud är det vackraste jag vet. På andra plats kommer saxofon.

Vilket är ert favoritinstrument att lyssna på?

Nästa vecka är det dags för nästa stora event. Maken fyller fyrtio och det rustas för PARTY! Verandan ska invigas och god mat och dryck skall intagas tillsammans med goda vänner. Det blir barnfritt, så de vuxna verkligen kan släppa loss på dansgolvet och "burna" med mopparna på parketten (ni vet som i reklamen). ;-)

* * *

Jump!


(Foto: Anna Evenius)

...for your love...!

* * *

Love is in the air


(Foto: Anna Evenius)

Mamma, när har du sommarlov egentligen? Frågar sönerna. Du sitter ju med dina bilder hela dagarna.
Hm, ja, jag vet inte riktigt. Om jag har nåt direkt sommarlov... Visst njuter jag av sommaren, men jag har knappast tid att åka iväg på nån längre trip.

Semester, det kan man ta på hösten. Eller?

Idag ska jag jobba igen. Ska fota kärlek hela långa dagen. Inte helt fel. :-)

Tack för alla snälla kommentarer!!!  Jag blir galet glad. :-)

* * *

Babylycka


(Foto: Anna Evenius)

Läget just nu: Från övervåningen hörs två tolvåriga killar *vråla* till singstar. Jag försöker jobba färdigt med bröllopsbilderna som är otäckt många. Solen flödar på verandan. Jag har lovat att vi ska åka och bada. Jag gör några bilder till. Hoppar till när de väljer ännu en låt att vråla ikapp till, för att sen vrida sig av skratt.

Borde duscha. Men jobbar lite till. Så vi kan komma iväg till sjön sen. För i eftermiddag ska jag plåta en trädgård.

Lillebror tar mikrofonen. Styr upp. Låter lite bättre. Kanske tioåringar är mer seriösa? ;-)

*All I ever wanted, all I ever needed is here, in my arms..."

* * *

RSS 2.0