40 år och en dag


Från Hemmarikets Charlotte!
Från Pethra, Mikael och Venus, Design & Inredningsbloggen!

Jag fyllde 40 år igår. Dagen till ära gick pannan i huset sönder och jag höll på att frysa ihjäl. Så bortskämd som jag är med golvvärme och en massa varma grader inomhus.

Det eldades flitigt i kaminen kan jag lova. Den här gången gjorde den nytta istället  för att bara agera *väldigt mysig sak att ha*. Kakelugnen alltså.

Jag ägnade dagen under ett täcke i soffan, medan två reparatörer stod i vår (inte alltför välstädade) tvättstuga och slet sitt hår för att hitta var felet låg.

Trevligt hade jag i allafall, då telefonen ringde oräkneliga gånger med skönsjungande gratulanter på trå´n. Och nu ska ni få höra. Inte mindre än TRE blomsterbud fick jag ta emot! :-) *hoppar upp och ner*

Förutom mannens fantastiskt vackra och stora rosor med videungskvistar, fick jag blommor från inte mindre än söta Charlotte med bloggen Hemmariket,  sedan från Pethra, Mikael och Venus på Design & Inredningsbloggen!

Jag kan inte tacka er nog! Jag blev så rörd! Se bara hur underbara blommorna ser ut *pekar uppåt*. Jag ler varje gång jag går förbi! Ni förgyllde verkligen min kalla dag!!!

Och det kan jag säga: Det är sannerligen annars inte roligt att fylla år i februari. Jag tänker ha min fest i sommar. Så det så!

Nu ska jag ta min gamla kropp och gå och laga kycklingtortillas och ta mig ett glas rött. Hoppas ni alla får en god kväll!

* * *

Modell, stylist, frisör och makeupartist sökes!


(Foto: Anna Evenius)

Jag har drömt om att ha en egen studio länge nu, och nu kanske det ser ut att hända! Eller egen och egen, men jag tänkte hyra in mig i en studio som ligger centralt inne i stan (Stockholm). OM det nu blir så (ska titta på den nästa vecka), så vet jag att jag skulle vilja vara där och fota hur mycket som helst! Det skulle inte vara fel att få fler reklaminriktade bilder i min portfolio. Jag har en idé!

Om du är sugen på att bli fotograferad av mig i studio och som betalning få egna modellbilder till din egen portfolio, så hör av dig till mig!
Jag är också i behov att komma i kontakt med stylister, frisörer och makeupartister som behöver egna bilder.

Maila till anna@evenius.se

Så kanske vi kan få till en riktigt härlig photosession! :-)


Hör av dig!

* * *

Det går framåt (Salsa)

Igår på salsan (tredje kursdagen) blev jag filmad. Vill ni se? ;-) 

VA? Tror ni mig inte? ;-)

* * *

Italien i mitt hjärta


(Foto: Anna Evenius)

Jag fullkomligt älskar Italien. Två gånger tidigare (om man inte räknar med ett kort stopp i Ventimiglia)  har jag hunnit med att besöka denna underbara plats. I Florens fick jag tillsammans med min man, se massor av det jag läst om i History of Art när jag pluggade konstvetenskap. Det var en upplevelse utan dess like att se Michelangelos "David" trona i sin fulla storlek framför mig. Aldrig hade jag förstått att statyn var SÅ stor.

I Piemonte, förra våren, bodde jag tillsammans med ett gäng tjejer, i ett slott "Castello di Tagliolo". Detta ställe kan jag varmt rekommendera. Ett sagolikt vackert ställe.

I sommar åker vi hela familjen till Toscana. Vi tänker hyra bil och utgå från Bergamo, för att bo på två olika B&B. Så nu sitter vi kring matbordet och försöker lära oss praktiska italienska fraser. :-) Alltså, vilket språk! Det står på listan att hinna med att lära mig innan jag dör.

Kan du tala italienska?

Bilden ovan är tagen från slottet, längst upp från ett torn.

* * *

Fotostudioexperiment


(Foto: Anna Evenius)

Tusen tack alla ni som testade min hemsida www.anna.evenius.se (som nu förhoppningsvis känns lite mindre tungladdad?).
Det är ju jätteviktigt att det fungerar när man vill få fler fotouppdrag.

Idag sken solen! Jag och Ester tog en skön promenad och surplade solljus. Nu är det inte långt kvar till våren! Jag lovar!

När jag kommit hem satte jag igång att tillverka ett bra tillbehör till fotostudion. Det är när man ska fotografera glas t ex, som man kanske vill ha lite mer markerade linjer, och det är svårt att få om man bara har ett vitt fototält. Därför tog jag tre stora pappersark, vita som jag hade hemma, klistrade fast lika stora, fast svarta ark på de vita. Tejpade ihop de tre bitarna så att det blev en vikbar låda...typ. Men vad svårt det var att förklara! Alltså, tanken är att jag ska kunna ställa denna konstruktion med de svarta sidorna över ett glas!

Jag testade med ett champagneglas som jag hällde äppelsaft och Schweppes (för bubblorna) i.

Glaset står på en plexiglasskiva och lampan är riktad mot väggen bakom. Enkelt va?

* * *

Barnfotografering


(Foto: Anna Evenius)

Det var verkligen riktigt roligt den där första kursdagen i SALSA! Vi fick lära oss basicstegen och eftersom det var flest tjejer blev det till att rotera så att man dansade med alla killar. Nervöst och lite svettigt var det allt, då man helt plötsligt skulle fatta tag i en främmande man. Säkert blir det ännu roligare ju längre in i kursen man kommer, när man lärt känna personerna lite mer. Så att man kan slappna av lite.

Jag oroade mig tydligen i onödan när det gällde vilken sorts skor jag skulle använda, för det funkade hur bra som helst med vanliga högklackade stövlar. Men tack för alla tips jag fick!

Nu är det dags att göra lite reklam igen för mitt fotograferande. Jag åtar mig bl a att göra både bröllop, familje- och barnbilder. Titta gärna in i min ***portfolio,***  där det nu finns några fler bilder under porträtt. Där finns nu även en prislista att kika på.

Sedan är det bara att slänga iväg ett mail (eller ringa) för en förfrågan :-).

Ha en skön kväll!

* * *

********************************************************************************************************************************************
Tillägg: Jag har fått höra från två håll att det inte funkar att se varken mina bilder eller prislistan på hemsidan. Härifrån funkar det utmärkt och från min mans jobb. Det är viktigt för mig att allt funkar som det ska, därför ber jag er (igen) att gå in och kolla om det funkar eller ej.  PLEASE? Orkar ni det? *ler snällt och lägger huvudet på sned*

www.anna.evenius.se

OBS! Ni som har varit snälla och testat, och som vill testa igen nu när jag har minskat alla bilderna, måste "Tömma cachen" innan, så att det blir någon skilllnad.
Det gör man via Verktyg - Ta bort webbhistorik.

Otroligt tacksam för era tester. :-)

Puss!

********************************************************************************************************************************************


RSS 2.0